fredag 5 juni 2009

Ännu en vecka...

Maria har varit på Burikschefsmöte i Helsingborg. Jättetrevligt med roliga människor, god mat och stormiga vindar. Vår frukt& gröntleverantör Saba, stod som värd för mötet och bjöd med oss på middag på en riktigt mysig sommarrestaurang i Helsingborgs hamn, och därefter en öl på pub Utposten. Dag två besökte vi Dolehuset där salladsfabriken finns (färdigskuren sallad i påse) och Bananmogningsanläggningen med packeri. Fantastiskt så väl det fungerar. Fick även se deras terminal för frukt & grönt, varifrån våra grönsaker kommer. På hemvägen besökte vi en gurkodlare och även detta besök var intressant och gjorde att vi alla kände oss ganska glada över de jobb vi har.


Så här grön är en nyanländ banan och då är det ca två veckor sedan den plockades. Den är stenhård och full av stärkelse. Nu kommer den att mognas i en särskild anläggning och landar i butiksdisken om ytterligare ca 14 dgr.


Annsofie (BC Målilla) och Maria på väg till toan som ligger på utsidan om restaurangen.


Som dessert: Banan, glass och maräng. I övrigt bestod menyn av oxfilé till huvudrätt och klassisk skagen til förrätt.



Det blåste friska vindar. Man kan ändå tänka sig att detta måste vara en fantastisk restaurang när vädret tillåter att man sitter ute...

Inga kommentarer: